Praktische info

Ruimtelijke Hoofdopzet

Ons ideaal is om te wonen rondom een gemeenschappelijke binnentuin. Hier kom je elkaar tegen voor een praatje. Er staan bankjes onder een boom, een tafel om samen aan te eten. Rondom de binnentuin liggen de voordeuren naar de begane grondwoningen. In totaal gaat het om 14 woningen over 2 woonlagen. De appartementen variëren in oppervlakte van 71 m2 tot 168 m2, maar daar kan nog verschil in komen tijdens het ontwerpproces.

BouwdoekAan de achterzijde heeft iedereen een eigen tuintje of balkon waar je je terug kunt trekken. Iedere woning heeft veel geveloppervlak voor licht en uitzicht.

Het complex telt 2 bouwlagen, met een plat dak voor o.a. zonnepanelen. Rondom de binnentuin komt een galerij, enigszins overkapt, met lift bereikbaar, zodat het woongebouw levensloop-bestendig is. De woningen op de 1e verdieping krijgen een privé buitenruimte in de vorm van een terras of balkon.

Aan de straatkant liggen de gemeenschappelijke ruimten. Deze zijn zo ook toegankelijk en uitnodigend voor andere buurtbewoners. Je kunt ‘door de ruimte heen’ de binnentuin zien liggen, waardoor deze niet te benauwd wordt.

Voor parkeren wordt een parkeerplaats per woning gerealiseerd op eigen terrein. De parkeervoorziening, liefst een ‘groene’ bestrating, ligt dicht bij de straat zodat het ruimtebeslag zo efficiënt mogelijk is. Om de parkeerplaats komt een haag die de auto’s aan het zicht onttrekt.

Dit alles wordt gerealiseerd op een terrein ter grootte van ongeveer 2.175 m2, in een rechthoekige vorm. Eén zijde komt aan de straatkant en daar krijgt de gemeenschappelijke ruimte een toegang, zodat die makkelijk toegankelijk is voor iedereen in de buurt.

Om het CPO-proces vorm te geven hebben we met begeleiding van Stichting KilimanjaroWonen uit Eindhoven een ontwikkelvereniging opgericht.

kilimanjaroMAG architecten uit Eindhoven, een bureau met ruime CPO ervaring begeleidt ons als architect en P3 Advies begeleidt ons CPO-proces.

Op dit moment zijn we de laatste details voor de afwerking aan het uitwerken en is de bouw in volle gang. Alle woningen zijn intussen bezet. We denken niet dat op korte termijn woningen vrij zullen komen, maar het is ook niet ondenkbaar. Als je geïnteresseerd bent kun je je aanmelden voor onze lijst van belangstellenden. We houden je dan op de hoogte en je hoort tot de eersten die het horen mocht er een woning vrijkomen.