Wonen ‘voor gevorderden’

Ooit klonk hier het gejuich van voetbalfans. Het Jan Sluyterscomplex is de plek waar FC Den Bosch jarenlang trainde. Nu hoor je er de wind ruisen in het riet en de bomen en geldt er ‘vrij spel’ voor woondromen.

Locatie Jan Sluyters, Den Bosch
Locatie Jan Sluyters, Den Bosch

De gemeente Den Bosch stelt het sportterrein aan de Jan Sluytersstraat te Den Bosch beschikbaar voor mensen die ‘zelf willen bouwen’. Dit kunnen particulieren zijn die hier een k02_Jan-Sluytersstraat_Aa-wijk_Noordavel kopen en hun eigen woning realiseren. Maar het kunnen ook groepen mensen zijn die gezamenlijk opdrachtgever zijn in de ontwikkeling van hun woningen. Onze initiatiefgroep Woongemeenschap Jan Sluyters is ingeloot en heeft een locatie mogen kiezen op het voormalige sportterrein.

Wij zoeken nog mensen die mee willen doen.  Wonen met goede buren die je kunt ontmoeten in de gemeenschappelijke binnenruimte. Dit is de wens van enkele initiatiefnemers die op de voormalige sportvelden aan de Jan Sluytersstraat een woongebouw met ca 14 appartementen willen gaan ontwikkelen. We hebben heel bewust gekozen voor de leeftijdsgroep 45+

Wonen ro01_Jan-Sluytersstraat_Stedenbouwkundig-plan_Gemeente-Den-Boschndom een gezamenlijke binnentuin in levensloopbestendige, duurzame en lichte woningen. Elke woning heeft een privé buitenruimte.
Wij willen samen een prettige, veilige en zorgzame woonomgeving realiseren, waar bewoners iets kunnen betekenen voor anderen en waar nodig een beroep op elkaar kunnen doen.In maart 2016 zal de ontwikkelvereniging worden opgericht. Ontwikkeling van de woningen begint met inventarisatie van budget en woonwensen van deelnemers waarna uitwerking van het ontwerp gebaseerd is op wensen en eisen van toekomstige bewoners. Oplevering van de woning zal zijn medio 2017.

 

 

Groen leven en wonenSchermafbeelding 2016-03-08 om 12.13.11

Een van de aantrekkelijke factoren van de locatie Jan Sluyters is de aanwezigheid van groen in de directe omgeving. We betrekken dit het liefst zoveel mogelijk in het project: uitzicht op bomen, directe toegang tot omringende wandel- en fietsroutes.

 

De binnentuin kunnen we samen gebruiken en daarnaast heeft iedereen een privé tuintje, terras of balkon. De parkeerplaats op eigen terrein willen we omheinen met een groene haag. Al met al moet het geheel een groen uiterlijk krijgen.

‘Groen’ betekent ook duurzaam. We willen een duurzaam woongebouw realiseren, indien haalbaar energieneutraal, maar in ieder geval energiezuinig. We zijn ons ervan bewust dat milieubewust leven niet alleen betrekking heeft op je gebouw, maar dat het ook samenhangt met een bewuste levensstijl. Daar gaan we voor.

Schermafbeelding 2016-03-08 om 12.12.47